Nieuws

Passieliederen door Volk om een vreemd verhaal

De in jaren 70 stijl ingerichte huiskamer in BIND op het Hembrugterrein zat gezellig gevuld toen de lichten langzaam doofden en de eerste klanken van piano en gitaar de ruimte vulden. De liederen waren poetisch, geinspireerd op de gebeurtenissen van goede vrijdag, stille zaterdag en paaszondag. Voor een ieder was er ruimte om betekenis te geven aan de woorden. Er werden gedeeltes gelezen uit de bijbel, waardoor je werd meegevoerd. Een mooie avond was het! 

Vooraf was er gelegenheid om het Museum of Humanity te bezoeken, met een enthousiaste inspirerende rondleiding. Ook een droom die plots tot leven komt, wanneer je het bijna niet meer verwacht. De moeite waard om nog eens een bezoekje aan te brengen. 

www.volkomeenvreemdverhaal.nl
www.museumofhumanity.nl

 

PASSIESONGS IN HEMBRUG-HUISKAMER

Dinsdagavond 9 april is het Hembrugterrein het decor voor 9 passiesongs. In de huiskamer van
BIND, gevestigd in een voormalig transformatorhuisje op het terrein, brengen de muzikanten van ‘Volk
om een vreemd verhaal’ het bijbelse passieverhaal tot leven.

Nieuwe cursus: de bijbel voor dummies

In januari begint de cursus ‘de bijbel voor dummies’. In 4 avonden proberen we meer thuis te raken in het grote verhaal van de bijbel. De cursus wil vooral zicht geven op het grotere plaatje: hoe kun je losse bijbelteksten in het geheel plaatsen? Avond 1 gaat daarom over het grote verhaal van de bijbel. Op avond 2 zoomen we in op het Oude Testament, op avond 3 op het Nieuwe Testament: welke lijnen kun je daarin trekken? Tenslotte ronden we af met avond 4 over hoe je de bijbel in je eigen leven kunt toepassen.

Voor wie? Voor iedereen die wel eens verdwaalt in de bijbel, die door de bomen het bos niet meer ziet en meer zicht wil krijgen in de grote lijnen van de bijbel.

Door wie? De cursus wordt gegeven door Mark Veurink.

Wanneer? Op 4 woensdagavonden: 9 januari, 23 januari, 6 februari en 13 februari. Vanaf 19:45 ben je welkom voor koffie/thee, 20:00 beginnen we en 21:30 zijn we klaar.

Waar? Vooralsnog Slochterdiep 6, Zaandam. Bij veel deelnemers wijken we uit naar een grotere locatie.

Meedoen? Meld je dan aan bij Mark: hmveurink@gmail.com

Kerstzangavond 24 december

Ook dit jaar wordt door de kerken PGZ, Zaankerk en Menorah-Zaanstad een kerstzangavond georganiseerd. Op kerstavond, maandag 24 december, bent u welkom in de Noorderkerk (Heijermanstraat 127 in Zaandam) Aanvang 19.00 uur. Ds Sjaak Visser is de gastheer en Mark Veurink verzorgt de overdenking. De samenzang wordt begeleid door Dick van Bezooijen op het orgel en door een drietal trompettisten. Het programma is vooral gericht op jongeren en gezinnen met kinderen. De toegang is gratis! Er wordt gecollecteerd voor het Museum van de Mensheid, dat dit jaar in Zaandam is geopend. Neem gerust buren en vrienden mee want het programma is zeer toegankelijk. Weet u zeer welkom op deze bijzondere kerstavond. 

1 2 6 Next