Preken

Lucas 10:33 - JOUW SAMARITAAN

De gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan is een van de bekendste bijbelverhalen. Belangrijkste les uit het verhaal is dat Jezus lijkt op die Samaritaan. En jij en ik op de gewone man aan de kant van de weg... Wat maken we een rommel van het leven. Maar Jezus laat zich er niet door tegenhouden: hij geeft zijn leven om jou te redden.

Lucas 18:1-8 - BIDDERS GEZOCHT!

Worden kinderen die vragen overgeslagen? Bij God in ieder geval niet! Jezus vertelt een verhaal over dat je God mag achtervolgen met je gebeden om recht. Maar om zo gepassioneerd te kunnen bidden, moet je eerst een passie voor recht krijgen, een heilige verontwaardiging om onrecht. Jezus zoekt bidders die zich niet neerleggen bij dat de wereld 'nu eenmaal zo in elkaar zit'.

Lucas 5:27-32 en 1 Korintiërs 11:27-34 - JEZUS' MAALTIJD: WELKOM!

Voor wie is de maaltijd van Jezus? Om daar achter te komen, kun je het beste kijken met wie Jezus zelf eet. Het is geen maaltijd voor supergelovigen, maar voor iederen die zich aan Jezus en zijn tafelgenoten wil verbinden. Jezus werpt geen hoge drempels op: hij stapt juist over de drempel, jouw leven in!

Handelingen 2:41-47 en 1 Korintiërs 10:16-17 - JEZUS' MAALTIJD: INTIEM

Je bent zoveel meer dan je verstand! Ook God wil in meer dan alleen in woorden met je omgaan. Volgens Paulus wordt je bij de maaltijd van Jezus één met Christus: dat is huwelijkstaal. Wat seksualiteit in een huwelijk is, dat is de maaltijd in je relatie met God!