Preken

Galaten 3 - GENADE: HET HELE VERHAAL

Het is heel aantrekkelijk om regels in te voeren. Met regels weet je precies waar je aan toe bent, ze zijn zo lekker duidelijk. Bovendien: als je als christen wilt groeien, heeft dat toch ook praktische consequenties? Dat zeker, maar niet op basis van regels. Beginnen met genade, en verder op je geloofsweg toch weer regels invoeren, dat is volgens Paulus het domste wat je kunt doen. Kies voor christelijke vrijheid! En ja: dan ligt niet alles zo zwart/wit.

Galaten 2 - EEN NIEUWE IK

'Wie ben ik?' Die vraag kan je je hele leven bezig houden. Paulus geeft de Galaten als antwoord: 'ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij.' Want als christen wordt je een compleet nieuw mens. Als je vanuit die identiteit leeft, ben je ├ęcht vrij, ook om jezelf te zijn.

Galaten 1 - PAS OP: NEPEVANGELIE!

Overal kun je nepnieuws tegenkomen. Maar er bestaat ook iets als een nepevangelie! In Galaten 1 waarschuwt Paulus daarvoor: elk evangelie waar je aan aanvullende voorwaarden moet voldoen om een goed christen te zijn, is een nepevangelie. Jezus is niet slechts een opstapje om Joods te worden, of welke cultuur dan ook maar aan te nemen: Jezus is alles!

Lucas 24:1-12 - ANDERSOM!

Een van de weinige zekerheden van het leven, is dat je een keer dood gaat. Al het leven stroomt naar de dood. Pasen zet die zekerheid op zijn kop: vanaf nu loopt de dood uit op het leven! Vanaf nu wordt het alleen maar beter. Durf jij zo te kijken?